Prva butična trgovina v Sevnici, ki pod eno streho združuje ponudnike kakovostnih slovenskih pridelovalcev.

Krepimo zavest na področju trajnostnega razvoja okolja v katerem živimo.

Kontakt:

051 551 617
info@lokalnica.si

Blog

DomovIz teorije v prakso“Nč noumo stran metal” ali kakšne koristi vam prinaša naročilnica izdelkov

“Nč noumo stran metal” ali kakšne koristi vam prinaša naročilnica izdelkov

Že rek naših babic pravi, da se po nepotrebnem stvari ne meče v smeti. Tako pri hrani kot pri obleki in drugih izdelkih so naši predniki znali ohranjati zdrav razum in zadeve raje popravili, kakor pa zavrgli in kupili nove.

Ker pa tempo današnjega življenja narekuje hitre odločitve, so te žal preveč pogoste tudi ko se odločamo, kaj bomo dali nase in vase. Ste se že kdaj zalotili, da ste zavili v trgovino brez prave ideje in v njej nepričakovano kupili stvar, na katero prej niste niti pomislili, da jo potrebujete? Če je vaš odgovor da, ste verjetno nasedli klasični ukani hipnih odločitev, ki smo jih danes pogosto prisiljeni sprejemati na delovnih mestih, ko nas lovijo kratki roki in izpolnjevanje visoko postavljenih delovnih norm. Te navade zato vztrajno prenašamo tudi v naše zasebno življenje. Zato se navadno za nakupe hrane odločamo hipno in po trenutnem navdihu, brez misli na jutri, pojutrišnjem, kaj šele obrokih za cel teden.

Poskusite naslednjič pred nakupom malo premisliti. Si vzeti čas za razmislek, kaj v resnici potrebujete in kaj si želijo samo vaše oči in je le vaša hipna odločitev. Poskusite pomisliti tudi, kaj boste uživali in potrebovali v prihodnjih dneh. Pokukajte na našo NAROČILNICO (kliknite tukaj) in si zagotovite sveže izdelke iz nje. Vem, da se sprašuješ, zakaj bi zadeve naročal, če pa so v drugih trgovinah na voljo ves čas. Imam pa zate nekaj tehtnih razlogov, zakaj je takšno početje dejansko pomembno, kaj pomeni naročilo izdelkov v Lokalnici in čemu vse prispevaš s takšnimi dejanji.

4 ključne prednosti naročanja izdelkov v Lokalnici:

1. Zmanjševanje zavržene hrane

V Lokalnici smo se strogo zavezali, da izdelkov ne bomo metali proč. Zato moramo za sveže izdelke, ki imajo krajše roke uporabe, natančno vedeti, koliko izdelkov bomo lahko tudi prodali. Z naročilom dejansko močno prispevaš k zmanjševanju odpadne hrane, kar je v Sloveniji ogromen problem (preberi do konca in ti razkrijem, koliko hrane se zavrže na ta račun).

2. Prihranek časa

Prihranite čas pri nakupovanju. Z naročilom izdelkov v naši trgovinici boste prihranili čas obiska trgovinice in se izognili hipnim odločitvam, ki smo jih omenjali zgoraj. S prihrankom časa seveda sovpada tudi prihranek denarja. 🙂

3. Zagotovljena svežina

Z naročilom izdelkov imate zagotovilo, da so naročeni izdelki zares sveži. Tako ne rabiš uživati pasterizirane ali kako drugače konzervirane hrane. S svežino seveda pride tudi več vitaminov, mineralov, antioksidantov in vseh ostalih koristnih sestavin izdelka.

4. Zmanjševanje vašega ogljičnega odtisa

Ker imamo z zagotavljanjem tedensko svežih izdelkov za tako majhno trgovinico, kot je naša, reeees veliko logističnih izzivov, nam te izzive močno olajšate, če izdelke naročite čim prej. Tako se lažje pripravimo in združimo več ponudnikov v eno dostavo, da je ogljični odtis dostave res minimalen.

V resnici je res enostavno …

Da bi vam olajšali naročilo izdelkov, imamo na spletni strani pod zavihkom NAROČILNICA objavljen seznam ponudnikov z izdelki, ki jih ponujajo. Pri vsakem ponudniku je tudi napisan rok za naročilo in predviden datum prevzema izdelkov.

Naročilo izdelkov lahko opravite na več načinov: 

  • Preko kontaktnega obrazca poleg izdelkov v zavihku Naročilnica
  • Preko našega e-maila direktno: info@lokalnica.si
  • Preko telefona: 068 123 505 (dosegljivi v delovnem času, sicer vrnemo klic)
  • Preko socialnih omrežij Facebook in Instagram (tukaj smo navadno odzivni res hitro – razen če ni ravno sredi noči 🙂 )

Naročnina na izdelke

Ker vemo, da se vam je že večkrat zgodilo, da ste zavili v Lokalnico po vaš najljubši izdelek, nam pa ga kot nalašč vedno zmanjka ravno pred vašim prihodom, si lahko zagotovite naročnino za posamezne izdelke. 

Kako deluje?

Prilagodimo se vašim željam in potrebam. Če bi želeli redno jemati ekološka jajčka, senene mlečne izdelke (mleko, jogurte, sirotko) ali karkoli drugega – tudi če ni na naročilnici, nas kontaktirajte in se dogovorimo. Naročite lahko praktično karkoli. Sami izbirate tudi frekvenco odjema (tedensko, na dva tedna, 1x na mesec, …).

Ali veš?

  • Povprečen Slovenec je v letu 2020 zavrgel 68 kg hrane! Od tega je 40% užitnega dela – torej takšnega, ki bi ga s premišljenim ravnanjem in pravilnim odnosom do hrane brez težav lahko uporabili.
  • Slovenija je v letu 2020 skupno zavrgla 143.570 ton odpadne hrane!

Čas je, da se kot družba zbudimo iz sanj in začnemo aktivno delovati na vseh področjih svojega življenja. Začnimo sami misliti na svojo prihodnost, saj svetovni voditelji sprejemajo odločitve prepočasi. Po napovedih svetovnih okolijskih organizacij bomo samo s čakanjem na naše odločevalce, da nas v boljše prakse prisilijo, pristali v svetu naravnih katastrof, ko poti nazaj ne bo več, tudi če si bomo to želeli. Narava bo poskrbela zase – tako ali drugače.

Ker dam nekaj nase, lokalno dam vase.

Mia

Objavi komentar