Prva butična trgovina v Sevnici, ki pod eno streho združuje ponudnike kakovostnih slovenskih pridelovalcev.

Krepimo zavest na področju trajnostnega razvoja okolja v katerem živimo.

Kontakt:

051 551 617
info@lokalnica.si

Blog

DomovNapovedujemoDecembrska delavnica: Čeberolno popoldne v lokalnici

Decembrska delavnica: Čeberolno popoldne v lokalnici

V soboto, 11. 12. 2021 bomo popoldne preživeli v Lokalnici. Kaj bomo počeli? Izdelali boste svoje lastne čeberolce in čebelepke, kozarčke napolnili z lokalnimi izdelki na rinfuzo in se družili ob prigrizkih in finih domačih napitkih.

Ker je Lokalnica en mejhn plac, sta za delavnico razpisana dva termina:

 • ob 13. uri
 • ob 16. uri

Prispevek za delavnico znaša 25,00 EUR

Kaj vključuje prispevek?

 • Izdelavo lastne štampiljke, ki bo vašim čeberolicam dodala osebno noto – štampiljko vzamete domov
 • Potisk 2 čeberolc različnih velikosti
 • Potisk 3 čebelepk s potiskom po želji
 • Vpogled v ozadje izdelave čebelepk/čeberolic
 • 2 prazna steklena kozarčka
 • 1 prazno stekleničko
 • Slane in sladke prigrizke iz ponudbe Lokalnice
 • Tople in hladne praznične napitke
 • Luštno popoldne v dobri družbi

Prijave

Prijaviš se lahko do četrtka, 8. 12. 2021. Število mest je omejeno, zato s prijavo ne odlašaj!

Delavnica je namenjena predvsem odraslim osebam in starejšim otrokom, saj je za izdelavo in postopek potrebna malo daljša zbranost, ki pa je lahko mlajšim včasih “dolgočasna”. 🙂

Prijava na info@lokalnica.si ali ceberolca@gmail.com

S seboj lahko prineseš še več prazne steklene embalažice! Napolnil/a jo boš lahko z vsebino iz Lokalnice, na njih pa pripopal čebelepke po svoji želji.

Kaj je čeberolca?

Čeberolca je popolnoma naravna, varna in trajnostna alternativa vsem plastičnim folijam, alufolijam in vrečkam. Lahko jo uporabiš za ovijanje vseh vrst živil (sadje, zelenjava, sir, kruh, …).

Zelo uporabna je za prekrivanje majhnih skledic in velikih skled, kozarcev in vrčev osvežilnih poletnih limonad, za pokrivanje kruha ali rezanega sadja. Za na pot si v njej lahko shraniš prigrizke, zaviješ sendviče in slastno pecivo… Primerna je za fermentiranje kombuče, kefirja, kislega testa. Skratka odlična je za mnogo stvari, njeno uporabo pa si vsak lahko prilagodi čisto po svoje.Lahko jo uporabiš kot lijak za pretakanje ali pretresanje. Kot tubo za okraševanje tort.

Vsekakor pa ni njena uporaba omejena le na gospodinjstvo. Lahko vam pride prav za shranjevanje stvari ali predmetov, ki se ne smejo zmočiti (na taborjenju, počitnicah…) ali pa so izgubile svojo prvotno embalažo (karte, barvice…). Med potovanjem lahko shranite vanjo zobno ščetko, trdo milo… Na sprehodu vanje zavijte šopek cvetja, zelišč… Izkazala se je tudi kot odličen pripomoček za odpiranje “zategnjenih” kozarcev. Na hitro si iz nje lahko zviješ tudi slamico ali pa rešiš situacijo, ko se v restavraciji maje miza.

Možnosti so res brezmejne 🙂

Objavi komentar